Hovězí WAGYU

Wagyu znamená v překladu japonský skot. Maso plemene Wagyu produkovaného původně v Kóbe (tzn. Kobe beef) se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Tzv. Kóbe-style je maso plemene Wagyu (minimálně 50 %) importované z jiných zemí než z Japonska.

Při odchovu se používají různé chovatels...

Wagyu znamená v překladu japonský skot. Maso plemene Wagyu produkovaného původně v Kóbe (tzn. Kobe beef) se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Tzv. Kóbe-style je maso plemene Wagyu (minimálně 50 %) importované z jiných zemí než z Japonska.

Při odchovu se používají různé chovatelské a krmné techniky, ve finální fázi je skot Wagyu krmen speciální krmnou dávkou s vysokým obsahem energie. Toto období intenzivní výživy trvá 300 až 600 dnů. Výsledkem je výborná kvalita svaloviny s vysokým podílem žádoucího vnitrosvalového tuku (tzv. mramorování). Výsledkem těchto specifických podmínek jsou zřetelně odlišné vlastnosti masa wagyu, které v průběhu let vedly k tomu, že se japonský skot stal světově proslulým. Maso plemene wagyu je označované jako „kaviár mezi hovězím masem".

Mramorování zajišťuje vynikající kulinářské vlastnosti a hodnotí se dle oficiální stupnice BMS (Beef Marbling Standards).

Maso objednávejte do pondělí do 8,00. K vyzvednutí ve středu odpoledne.

Pouze k osobnímu vyzvednutí, nebo rozvoz po Brně

Zobrazit

Hovězí WAGYU Počet produktů: 10

Zobrazeno 1 – 10 z 10 položek
Zobrazeno 1 – 10 z 10 položek

Novinky

Nejprodávanější produkty